2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandel Weekend 24-26 oktober Duitsland

Vrijdagmiddag rond 15 uur arriveerden 8 van de 9 singles bij het B&B Hofstede de Rieke Smit in Wilsum, Duitsland. Na een drankje besloten we een wandeling van 7 km te gaan lopen vanaf het B&B. Vooral bij de Watermolen was het prachtig. De herfstkleuren schitterden mooi in het water.

Huis langs KanaalSingle wandeling

Ontbijten met vrijgezellenRond 19:00 uur stond de tafel voor ons gedekt met een soep, broodjes, verschillende kaassoorten, paté, zongedroogde tomaten, olijven, fruit, etc.. We lieten het ons goed smaken. De koffie dronken we boven in een zithoek en praten gezellig na onder het genot van een wijntje. 

De volgende dag arriveerde ook de 9e deelnemer aan het weekend en stond een uitgebreide ontbijttafel voor ons klaar met een eitje, yoghurt, diverse warme broodjes, fruit, etc.. We smeerden daarna broodjes om mee te nemen voor tijdens de wandeling. We pakten nog wat te drinken mee en wat fruit en liepen daarna naar de bushalte voor de wandeling vanaf Bad Bentheim. De Burgt Bentheim bekeken we alleen van buiten en een Konditorei van binnen voor een kopje koffie/thee.

Burcht BentheimWe wandelen vervolgens 25 km langs het Podagristenpad. Na een paar stops onderweg en in een Gaststätte kwamen we tenslotte in Nordhorn aan. Bus 100 liet niet lang op zich wachten en rond 18:30 uur waren we weer terug bij Hofstede de Rieke Smit.

Na zo’n wandeling smaakte het 3-gangen diner extra lekker! We deden een spel “Ik ben vast de enige die…”. Door het spel leerden we elkaar nog beter kennen.

Zondag na het ontbijt liepen we de Wilsumerwanderweg (10 km) vanaf de Hofstede. Deze route vonden we allemaal het mooiste van het hele weekend! We eindigden het weekend met een lunch met Duitse worsten voor de liefhebbers. Na de lunch namen we afscheid van elkaar en van onze gastvrouw en -heer Jolanda en Rob Koppen.

PaddestoelenActiviteit voor vrijgezellenB&B Wilsum Duitsland

Hieronder lees je hoe de deelnemers dit Wandelweekend hebben ervaren.

 

2 reacties op Wandel Weekend 24-26 oktober Duitsland

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.