2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandelen en dineren 16/3

Bij het tijdelijk onderkomen van de VVV op de Grote Markt op een verhoging voelde ik me net een kasteelvrouwe die haar gasten welkom heette. Om het plaatje compleet te maken wachtte een koetsje bij mijn bordes op de volgende toerist die zich rond wilde laten rijden.

Rondwandeling voor singles in GroningenAlleenstaanden genieten van wandeling in Groningen

Iedereen kwam keurig op tijd zodat om 16:30 uur onze gids Regina haar rondleiding door het centrum van Groningen kon beginnen. Ze vertelde veel over de geschiedenis van de stad. Over Joris met de draak, de betekenis van diverse beelden, de oude gebouwen, de hofjes, maar ook de plannen die men nu had met Groningen en nu in volle glorie in uitvoer waren. De bouwputten zouden de stad uiteindelijk nog mooier gaan maken.

Rondwandeling voor singles in GroningenRondwandeling voor singles

Regina had ons veel te vertellen waardoor we niet veel hoefden te lopen. In het centrum van Groningen lag geen sneeuw meer, het was droog, maar verder was het weer nog behoorlijk guur. Om 18:00 uur eindigden we bij de Korenbeurs bij de voormalige Joodse buurt.

Eten bij d'ouwe Brandweer in de Stad met Relatiebemiddelingsbureau IndiviDuoDe meesten hadden het ondertussen aardig koud gekregen. We liepen over de 11 manen van de Folkingestraat naar de voormalige brandweerkazerne van de gemeente Groningen, het eetcafé D’ouwe Brandweer. Ooit overstemden loeiende sirenes enkele malen per week elk ander geluid op het Gedempte Zuiderdiep, maar nu hoorden we hier alleen geluiden van etende mensen. Aan de muren hingen veel foto’s van brandweermannen in actie en allerlei attributen deed ons denken aan de brandweerhelden uit vroegere tijden.

Met evenveel mannen als vrouwen kon iedere man naast een vrouw zitten en natuurlijk ook andersom. Iedereen koos eerst voor soep om lekker op te warmen. De verschillende hoofdgerechten hadden namen geïnspireerd op de brandweer. De mannen van ons gezelschap wisselden van plek zodat iedereen nu een andere gesprekspartner had. Het nagerecht van het  heerlijke 3-gangen menu was een Pyromaantje. Een geweldig spetterend en heerlijk toetje.

Na een kopje thee of koffie ging iedereen richting fiets, auto of bus. Ik vond het een gezellige middag en avond.

 

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.