2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Blote Voetenpad 26/8

Zondagmiddag om 13:30 uur was het druk op de parkeerplaats van het Blote Voetenpad in Opende. Dat kwam doordat heel wat Friezen op de voorpagina van de Uit-krant van de Leeuwarder Courant hadden gelezen dat een wandeling voor singles werd georganiseerd. In het bijbehorende artikel stond niet vermeld wie de organisator achter de wandeling was. Hierdoor keken sommige singles wel even vreemd op dat een Relatiebemiddelingsbureau dit uitje had gepland!

De opkomst bestond dankzij de Leeuwarder Courant uit voornamelijk Friezen. Toch ligt het blote voetenpad nog net in de provincie Groningen in het natuurgebied de Doezumermieden. Het ligt tussen de plaatsen Groningen en Drachten ten noorden van Opende.

Uitleg Blote FuottenpaadBlote Voetenpad

Het zonnetje scheen lekker, maar de buienrader had regen voorspeld dus namen we jassen en paraplu’s mee. Voor de wandeling liet ik de deelnemers meteen de schoenen uittrekken. Wat onwennig stond de groep van 17 singles af te wachten wat er ging gebeuren. Het Blote Voetenpad begon met een klim over een heuveltje. Daarachter lag een beek met wat grote stenen. Als je goed je evenwicht kon houden en grote stappen durfde te nemen, werden alleen je voeten nat. Wel zo fijn als een galante mede-single je hierbij helpt! Ik liet zien hoe je zo al snel hand in hand met een leuke dame of heer over het pad kon lopen. Het was best wel handig om wat steun bij elkaar te zoeken aangezien door de buien het hele Blote Voetenpad behoorlijk glibberig was geworden. Bijna overal stond water op de route. Tot de knieën gingen we door het water. Een goede oefening voor het wadlopen!

Met hulp door slootje blotenvoetenpadOversteken via een boom

Wel lekker om te lopen over de zachte modder van de diverse beekjes. Het voelde grappig aan die modder die tussen je tenen omhoog geperst werd. Eigenlijk was het hele pad net iets te nat. Het doolhof was zo glibberig dat iedereen zich tussen de boompjes door wrong. Eén stoere single waagde zich op een boom om zo het water over te steken. Onder gejuich kwam hij droog aan de overkant. De uitkijktoren werd slechts door 1 man en 1 vrouw beklommen.

Nat blotevoetenpad door regenLaatste deel van Blote Voetenpad

Inmiddels was iedereen behoorlijk modderig tot aan de knie. Het laatste stuk van het pad bestond uit een redelijk droog stuk gras. De ergste modder liepen we zo van de voeten. Gelukkig stond op het einde een pomp. Wel zo handig dat iemand aan de pomp zwengelde terwijl de ander de voeten en onderbenen kon afspoelen. Daarna kon je je voeten door de wind laten drogen door ze in de speciale voetengaten te steken. Een meegebracht handdoekje deed de rest. Het bijzondere pad had er voor gezorgd dat de deelnemers op een leuke manier met elkaar in contact kwamen.

 

Opfrissen na wandeling door de moddervoeten drogen na wandeling met blote voeten Voeten drogen na wandeling in Opende13,5 km wandelroute bij Opende

Nadat we onze schoenen hadden aangetrokken liepen we naar de Theetuin De Kleine Zanden om uit te rusten in het zonnetje onder het genot van een drankje. Iedereen was nog gezellig aan het praten toen ik de wandeling weer wilde voortzetten. Om 15:30 uur vertrokken we en liepen over de graspaden door heel veel klaphekjes en over diverse bruggetjes van Peebos. Af en toe kregen we een buitje, maar daardoor werd niemand chagrijnig. Even ging de route over een smalle weg, maar al snel weer over de graspaden met de bekende klaphekjes.

singles drinken tijdens activiteitDeel van route na Blote Voetenpad

Velen vonden de route erg mooi. Rond 18:00 uur waren we weer bij de parkeerplaats van ‘t Blôde Fuottenpaad. Daar namen we afscheid van elkaar.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.