2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Breeland 2/9

Bij Breeland Recreatie verzamelden we met een kopje koffie om10:30 uur. Dit keer bestond de groep uit 12 singles en ik. Slechts 3 heren waren aanwezig. Mijn theorie “hoe langer de wandelingen worden, hoe meer mannen deelnemen” klopt dus niet! Of was die dag een belangrijke voetbalwedstrijd, TT, ….?

Grote steen bij EexterveenAlleenstaanden pauzeren tijdens wandeling voor vrijgezellen vanaf Annen

Het zonnetje scheen veelbelovend. Dus trokken een paar singles nog even snel een korte broek aan of ritste de pijpen af voor we vertrokken.

Schelpenpad evenwijdig aan N34 richting het Zwanemeer in GietenSingles wandeling naar Eext

Na een klein stukje over het landweggetje liepen we al snel door het open landschap van het waterwingebied over een schelpenpad. Een paar jaar geleden stonden hier vele zonnebloemen hier in bloei rond dit jaargetijde. Helaas dit jaar niet. Door het bos langs het Zwanemeer bij Gieten liepen we richting Eext. In Eext zagen we dan eindelijk een rij zonnebloemen!

Schapen in de wei met grappige zwarte plekkenIn de zon lunchen met singles

Halverwege de route gingen we bij de Rustende Jager in Eext op het terras zitten om wat te drinken/eten. Ondertussen werd het bewolkt, maar de bui dreef gelukkig over zodat wij lekker buiten konden blijven zitten.

Heideveld in boswachterij AnlooSingles Wandelen door bos in Drenthe

Slang op bospad in Drenthe

Met gevulde magen liepen we verder richting Annen. 2 dames namen een iets kortere route vanwege blaren. De rest liep langs de meertjes Galgwanderveen en Jippingsveen en een stukje over de heide met een grafheuvel. We zagen ook een slangetje op het pad in het bos. Wie weet wat voor slang of adder dat was?

Na de bossen volgden we de Eexterweg een stukje totdat we een pad naar rechts insloegen, De Hullen. Dit zandpad leidde ons de Hondsrug over met een mooi uitzicht over de akkers en weilanden. De laatste 2,5 km liepen we weer over kleine verharde landweggetjes tot we ons beginpunt Breeland even na 16:00 uur bereikten. Daar zaten de 2 dames die de route hadden ingekort al een kwartier op ons te wachten.

Op het terras na wandeling voor singles in de zomer

Op het terras dronken we nog wat met z’n allen en namen rond 17:00 uur afscheid van elkaar. Vorige week had ik meer spierpijn dan van deze 18 km. 1,5 km door de modder lopen was ik niet gewend! Nog 1 wandeling en dan Wadlopen. Ik heb er zin in!

Op http://www.afstandmeten.nl/ heb ik deze wandeling uitgestippeld. Daar kan je deze wandeling vinden. Ik heb hem genoemd “Spijkerboor wandeling”

Wandelroute Breeland en Eext via Google

 

1 reactie op Wandeling Breeland 2/9

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.