2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Doldersummerveld 5/8

Het was voor de meeste deelnemers aan deze wandeling even zoeken naar de parkeerplaats van het informatiecentrum aan de Huenderweg in Doldersum. Met z’n vijven -2 single mannen en 2 single vrouwen en ik- vertrokken we om 14:00 uur nadat we onze waterflessen bijgevuld hadden bij het informatiecentrum. Het was namelijk behoorlijk warm op het Doldersummerveld.

nat grasland van Doldersummer VeldActiviteit van IndiviDuo in de zomer

Diverse vlinders zagen we onderweg. We snoven de heerlijke geur op van allerlei bloemen. Schapen en koeien zagen we op een afstandje druk bezig om het gras kort te grazen om de heide meer kans te geven.

Verkoelend ijsje onderweg Runderen zorgen voor begrazing van Drentse LandschapTrappen van de toren in Doldersum beklimmen

Halverwege de wandeling stond een ijscokar voor verkoeling op de route. We liepen de heide over en gedonder in de verte beloofde een verkoelend buitje. Bij de uitkijktoren begon het wat harder te regenen. Daar konden we mooi even schuilen.

Doldersummerveld vanaf 13 meter hoogteWandelschoenen boven op Uitkijktoren

In het gebied komen alle drie de slangensoorten van Nederland voor, de Gladde slang, Adder en Ringslang. Maar deze slangen lieten zich niet aan ons zien. In Doldersum gingen we naar binnen bij Grenzeloos en Zo. Daar genoten we van een stukje taart met thee/koffie en konden we wat opdrogen. Het weer klaarde snel op. We liepen het laatste stuk naar het informatiecentrum terug over een mooi slingerend weggetje met prachtige vergezichten.

Drinkende koeien op de DoldersummerveldenPrachtige natuur op wandeling voor singles

In totaal liepen we 13 km. We besloten in Elsloo op een terras bij Het Eakingerzand nog wat te gaan drinken met z’n allen. Daar aangekomen had iedereen wel zin om een hapje te blijven eten. Rond 20:30 uur namen we afscheid van elkaar. Het was een prachtige wandeling met een gezellig groepje singles!

Genieten van een drankje na het wandelenBij een cafetaria vullen de hongerige singles hun magen

Ik ben benieuwd wie volgende week met mij meelopen!

 

2 reacties op Wandeling Doldersummerveld 5/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.