2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Gasselte 5/5

Een zonnige zondag, geen verplichte aanmelding en een wandeling van 12 km levert steevast een leuk aantal deelnemers op. Met maar liefst 20 singles ging ik op Bevrijdingsdag op pad.

De parkeerplaats van Restaurant De Wiemel in Gasselte was vol en de laatsten moesten op een gras naast het restaurant parkeren. Even na enen vertrokken we over de oude spoorbaan richting Gieten. Op veel plekken bloeide prachtige witte bloesem aan de bomen. Iedereen vond de omgeving mooi. We liepen voornamelijk over zandpaden en daarna dwars door Gieten.

De Wiemelwandelen met singles

Bij Hotel Braams versleepten we de stoelen en tafels om met het hele gezelschap op het terras bij elkaar te kunnen zitten. Uitgerust gingen we verder de Hondsrug over en langs Bonnen. Op het zandpad richting de golfbaan zag ik een prachtige gevlekte vogel (maximaal 15 cm) met een groenige kop en een rode buik. Iemand zag dat het vogeltje een kuifje had. Geen idee wat voor soort het was. In mijn vogelboekjes thuis heb ik hem niet kunnen vinden. Even later ontdekte iemand een wervelwind op een akker. Het laatste stuk van de wandeling ging weer over het zandpad waar vroeger de spoorbaan was.

Hotel Braamssingle wandeling

Op het binnenterras van De Wiemel stonden al 21 stoelen in een kring klaar voor ons. De stoelen waren snel gevuld. Na een drankje en wat leuke gesprekken namen we rond 17:00 uur afscheid.

Weet jij welke vogel we gezien hebben? Ik vind het leuk om te weten wat wij hebben gezien.
Als je hebt meegelopen, dan is het leuk voor anderen als je hieronder laat weten hoe jij deze activiteit hebt ervaren.

Tot op heden heb ik bijna alle wandelingen uitgezocht. Weet jij ook een leuke wandeling tussen de 8 en de 14 km? Laat het mij weten, dan prikken we een datum!

2 reacties op Wandeling Gasselte 5/5

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.