2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Hunebeddentocht 9/9

Het was een warme dag. Dit keer waren we met alleen maar dames. We hadden voldoende water bij ons, allemaal gekleed in een korte broek en goede wandelschoenen aan de voeten. Op het terras van Restaurant ‘t Maotie in Gasselte dronken we even wat met elkaar en gingen om 10:45 uur op pad.

Zandkuil bij GasselteOpen plek in het bos in Drenthe

Het eerste stuk liepen we door Gasselte, maar al snel door de bossen van het natuurreservaat het Drouwenerzand en richting de uitgestrekte heide. De heide stond prachtig in bloei en geurde lekker zoet. Een klein paadje leidde ons langs jeneverbesstruiken over de glooiende heide van de Hondsrug.

Jeneverbes op de heide bij DrouwenerzandBloeiende heide op de hondsrug

Spinnenwebben met dauw in de zon

Het paadje bleek een schapenpad te zijn, maar niemand uit de groep had bezwaar tegen dwalen door deze prachtige natuur. Uiteindelijk bereikten we een weg en wisten we weer waar we waren. In Bronneger zagen we pasgeboren lammetjes.

Net geboren lammetjes in Bronneger

Bij een sluisje aan het kanaal Buinen-Schoonoord aten we onze meegebrachte lunch op in de felle zon.

Uitrusten bij sluis over kanaal Buinen-SchoonoordHunebedden Informatiecentrum in Borger

Daarna liepen we langs het kanaal richting Borger. Daar zagen we het eerste hunebed bij het Hunebedden Informatiecentrum in Borger. Bij  IJssalon Toscana van mijn vriend Arien de Korte in Borger  kochten we een ijsje en vulden we onze waterflessen.

Pauze van singles tijdens sportieve activiteitVeel keuze bij IJssalon Toscana in Borger

Het lopen dwars door de heide, over het zand en door het hoge gras langs het kanaal in het felle zonnetje begonnen we te voelen in onze benen. De wandeling was onbedoeld ook wat langer geworden door het gedwaal over de heide…

Herfst producten te koop in de zomerWandelen voor singles bij Gasselte

Vreemd al die herfstproducten uitgestald terwijl het zo’n warme nazomerse dag is!

Het laatste stuk van de 20 km liepen we door de velden aan de westkant van de N34. Bij Drouwen zagen we nog 2 hunebedden en wandelden we door het bos verder richting ‘t Maotie. Rond 16:00 uur streken we neer onder een parasol op het ruime terras om te genieten van een drankje. Na een uurtje napraten, namen we afscheid van elkaar.

Dit was de laatste single wandeling van de 7 zondagse wandelingen achter elkaar. Ik voel me nu fit genoeg voor het wadlopen. Ik hou van wandelen, dus hou de agenda in de gaten voor de wandelingen in de toekomst.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.