2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Rolde 17/7

Singles Drenthe Prachtig weer om te wandelen! We begonnen om half elf in een waterig zonnetje op het terras. Met 30 singles werd het terras al snel gezellig vol. De verse appeltaart lieten we ons goed smaken en gingen om 11 uur op pad om route 8 en 9 van Staatsbosbeheer te lopen.

De route leidde ons eerst langs glooiende, in bloei staande aardappelvelden naar de Schaapskooi van Balloo. Na een korte stop liepen we door het ring-esdorp Balloo naar De Aanleg voor de lunch.
Met gevulde magen wandelden we over de vlonders bij het meanderende Loonerdiep en het Poepenhemeltje. Bij een grote heideplas troffen we een meditatiehut aan met gras begroeid.

We passeerden een hunebed en even later hadden we een mooi uitzicht over het dal van het Loonerdiep met in de verte Loon. Even over een wat drukkere weg (4 auto’s) en dan langs de glooiing van een dekzandrug  en een esrand weer terug bij de Schaapskooi.

Heideplas BallooRiviertje bij Rolde

De fanatiekelingen liepen rechtdoor  langs karrensporen over het Ballooërveld, langs de Slokkert, over de oude spoorbaan terug naar Eetcafé ‘t Hofje in Rolde. Met totaal 15 km in de benen was het heerlijk om in de schaduw op het terras bij te komen met een koud drankje. De iets minder fanatieke wandelaars hadden 13,5 km erop zitten en hadden al wat stoelen voor ons klaargezet.

Om 16.30 uur nam ik afscheid van de groep sportievelingen. Ik had gezien dat Cupido goed bezig was geweest die middag…

Tegen de avond vertrok een groepje naar het Indiase restaurant van Rolde om daar samen te eten.

Heb je meegedaan aan deze wandeling? Hoe heb je het ervaren? Deel je hieronder jouw reactie?

 

3 reacties op Wandeling Rolde 17/7

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.