2012-03-26 header lichte wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wandeling Zweeloo 12/8

Wat een drukte in Zweeloo! Naast ons verzamelpunt Bistro Tante Sweel bleek een springconcours gaande. Op de terras was het wat lastiger om elkaar te verstaan en we moesten onze auto’s wat verder parkeren. Verder was het een gezellige drukte.

Wandeling vanaf ZweelooWandeling bij Zweeloo

Dit keer waren we met z’n tienen; 5 heren en 5 dames. De meesten hadden niet eerder meegewandeld en sommigen kende ik nog niet. Na een drankje op het terras vertrokken we. Het was redelijk warm, maar door de wind was het heerlijk weer om te wandelen.

Westerstroom oversteken naar “De Klencke”Wandeling voor alleenstaanden in “De Klencke”

We staken de Westerstroom over en liepen door het gebied “De Klencke”. Vele distels waren net uitgebloeid. Ook zagen we wat kunstwerken onderweg.

Bloemen in natuurgebied bij ZweelooKunst bekijken tijdens wandeling

Bij een camping ten westen van Meppen kochten we een ijsje. Daarna werd het wat lastiger om de route te volgen. We liepen om een meertje waar ik hoopte dat we konden pootje baden. Maar het water lonkte niet voldoende.

Op een terras een ijsje etenKunstwerken langs wandelroute in Drenthe

Langs houtwallen liepen we naar De Palms. Het pad slingerde door de metershoge jeneverbesstruiken en heide. Het is een bijzondere omgeving om te wandelen.

Water met "strandje" in bosJeneverbesstruiken groeien bij Meppen

Even voor 18:00 uur kwamen we in Aalden aan bij de Pannekoekenboerderij ‘t Hoes van Hol-An. Het hele terras was vol. Binnen was gelukkig nog wel plek binnen, in de voormalige stal. Onze magen waren de ijsjes allang weer vergeten. Iedereen genoot van de pannenkoeken.

Samen de menukaart bekijkenSingles in restaurant in Aalden

Het was inmiddels wel wat afgekoeld merkten we toe we weer buiten stonden. De mannen liepen voorop het laatste stuk naar Zweeloo terug. Daar dronken we nog wat op het terras van Tante Sweel. Rond 20:45 uur namen we afscheid van elkaar.

Laatste deel route naar ZweelooVrijgezel zoekt leuke vrouw

Het was een geslaagde wandeling van 14,5 km door een bijzonder natuurgebied met een leuke groep singles.

2 reacties op Wandeling Zweeloo 12/8

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.