2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wanneer kan je een dame kussen op het eerste afspraakje?

Welke signalen geven aan dat het oké is voor een man om een vrouw de eerste kus te geven? Bestaan deze signalen, ook al zijn ze subtiel? Sommige mannen zijn bang dat ze de eerste zoen geven op het verkeerde moment en daarmee alles verpesten.

Over het algemeen wordt het niet gewaardeerd door de dames als ze in het begin van de date al worden gezoend. Dus mannen, maak je daar het eerste half uur maar niet druk over.

Zoenen op een date kan moeilijk zijn, omdat je meestal tegenover elkaar gaat zitten. Op die manier is het moeilijk om te beginnen met zoenen en zal je je ongemakkelijk voelen om helemaal voorover te leunen om te kunnen zoenen (als je er dan überhaupt bij komt). Je kunt beter naast elkaar zitten in een rustig café, zodat niet een heleboel mensen jullie kunnen zien.

wanneer eerste kus

Lichaamstaal zegt alles. Het hangt nogal af van de signalen die ze afgeeft. Als ze zich prettig voelt bij je, veel (glim)lacht, sterk oogcontact maakt, naar je toe buigt of dichter bij je komt zitten of staan, je aanraakt, je hand vastpakt, haar hoofd op je schouder legt, je een por geeft af en toe….dan is het duidelijk dat een vervolg stap in de vorm van de eerste kus erg wenselijk is.

Geeft ze deze signalen niet of weet je het niet zeker, dan kan je het volgende doen. Je kijkt haar dan aan door naar haar ogen te kijken en dan weer naar haar lippen en je gaat iets dichter tegen haar zitten.

Ook kun je opstaan en zeggen dat jullie naar een ander café gaan. Tijdens het lopen, ga je even stil staan en kijk je haar weer aan door naar ogen te kijken en dan weer naar haar lippen. En je gaat iets dichter bij haar staan.

Als ze wil zoenen blijft ze je aankijken en geeft ze zo groen licht. Als ze je niet aankijkt, kan ze verlegen zijn, maar in de meeste gevallen blijft ze dan staan omdat ze eigenlijk wil dat jij de leiding neemt voor de zoen. Zoen haar dan niet te lang, want dan blijft de spanning tussen jullie aanwezig.

Is dit allemaal te lastig? Op het eind van een eerste date kan je een eenvoudig kusje geven. Zeker als je een zekere klik hebt gevoeld en van elkaars gezelschap hebt genoten.

Welke signalen zou jij als vrouw aan een man willen geven als je hem wat tips kon geven? Wat vind je ervan als een man je zou vragen: “Mag ik je zoenen?”

En mannen, wat vinden jullie ervan als een vrouw als eerste het initiatief neemt en begint met zoenen? Deel jouw tips en ervaringen hieronder met anderen.

email

5 reacties op Wanneer kan je een dame kussen op het eerste afspraakje?

 • Ingrid:

  Goed dat je deze tips geeft, Joyce. Niet iedereen is goed in het lezen van de signalen. Ik denk dat dit veel mensen gaat helpen. Op de vraag wat ik ervan vindt als een man me zou vragen: “mag ik je zoenen?’, is het antwoord: dat ligt eraan. Zo’n vraag is pas gepast als de signalen daarnaar zijn. De vraag mag nooit te vroeg komen, want dat is een afknapper. Eigenlijk zouden alle mannen (en vrouwen) dit blog moeten lezen.

  • Joyce:

   Beste Ingrid,
   Je hebt gelijk. Het moment waarop de eerste zoen gegeven wordt verschilt. Niet iedereen voelt echter aan wanneer die eerste kus gegeven kan gaan worden. Soms wordt de eerste kus uitgesteld. Het is zo jammer dat van uitstel afstel gemaakt wordt….
   Groetjes, Joyce

 • Ramiro:

  Hallo Joyce,

  Het is heel simpel, het is van groot belang dat je als man leert omgaan met gevoelens.
  Je hoeft dan niet de vraag te stellen of er gekust mag worden, de aantrekkingskracht en lichaamstaal doet dat vanzelf.

  Als man doe ik daarom een beroep op alle mannen om beter te leren luisteren naar de lichaamstaal van anderen .
  Een aspect wat jammer genoeg vaak uit wordt geschakeld bij communicatie, wat in de meeste gevallen tot gevolg heeft dat de ander meteen afhaakt.

  Groetjes,

  Ramiro

 • Joyce:

  Maar wat nou als de jongen die je leuk vind jou ook leuk vind, maar beide niet de eerste stap durven te zetten?

 • Kim:

  Ik had laatste een date, we konden gezellig buurten niet teveel pijnlijke stiltes, gewoon gezellig totdat hij binnen 3 seconden van de andere kant van de bank ineens met zijn tong achterin mijn keel zat! Waarop ik antwoorde hoho casanova rustig aan ik kus niet op de eerste date(iig niet op deze manier)….hij zei rustig maar ik doe niks….en kustte me weer!
  Vanaf toen werd het heel ongemakkelijk….dus mannen wees niet te vroeg met de eerste kus.
  Ik vond het zo jammer, als je iemand echt leuk vindt kan je best even wachten.
  Gr kim

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.