2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wanneer kan je een dame kussen op het eerste afspraakje?

Welke signalen geven aan dat het oké is voor een man om een vrouw de eerste kus te geven? Bestaan deze signalen, ook al zijn ze subtiel? Sommige mannen zijn bang dat ze de eerste zoen geven op het verkeerde moment en daarmee alles verpesten.

Over het algemeen wordt het niet gewaardeerd door de dames als ze in het begin van de date al worden gezoend. Dus mannen, maak je daar het eerste half uur maar niet druk over.

Zoenen op een date kan moeilijk zijn, omdat je meestal tegenover elkaar gaat zitten. Op die manier is het moeilijk om te beginnen met zoenen en zal je je ongemakkelijk voelen om helemaal voorover te leunen om te kunnen zoenen (als je er dan überhaupt bij komt). Je kunt beter naast elkaar zitten in een rustig café, zodat niet een heleboel mensen jullie kunnen zien.

wanneer eerste kus

Lichaamstaal zegt alles. Het hangt nogal af van de signalen die ze afgeeft. Als ze zich prettig voelt bij je, veel (glim)lacht, sterk oogcontact maakt, naar je toe buigt of dichter bij je komt zitten of staan, je aanraakt, je hand vastpakt, haar hoofd op je schouder legt, je een por geeft af en toe….dan is het duidelijk dat een vervolg stap in de vorm van de eerste kus erg wenselijk is.

Geeft ze deze signalen niet of weet je het niet zeker, dan kan je het volgende doen. Je kijkt haar dan aan door naar haar ogen te kijken en dan weer naar haar lippen en je gaat iets dichter tegen haar zitten.

Ook kun je opstaan en zeggen dat jullie naar een ander café gaan. Tijdens het lopen, ga je even stil staan en kijk je haar weer aan door naar ogen te kijken en dan weer naar haar lippen. En je gaat iets dichter bij haar staan.

Als ze wil zoenen blijft ze je aankijken en geeft ze zo groen licht. Als ze je niet aankijkt, kan ze verlegen zijn, maar in de meeste gevallen blijft ze dan staan omdat ze eigenlijk wil dat jij de leiding neemt voor de zoen. Zoen haar dan niet te lang, want dan blijft de spanning tussen jullie aanwezig.

Is dit allemaal te lastig? Op het eind van een eerste date kan je een eenvoudig kusje geven. Zeker als je een zekere klik hebt gevoeld en van elkaars gezelschap hebt genoten.

Welke signalen zou jij als vrouw aan een man willen geven als je hem wat tips kon geven? Wat vind je ervan als een man je zou vragen: “Mag ik je zoenen?”

En mannen, wat vinden jullie ervan als een vrouw als eerste het initiatief neemt en begint met zoenen? Deel jouw tips en ervaringen hieronder met anderen.

5 reacties op Wanneer kan je een dame kussen op het eerste afspraakje?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.