2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wat doe je bij een stilte?

Stilte voorkomenJe bent in gesprek met een leuke man of vrouw en dan is het opeens stil. Beiden weten even niet meer waar je over kunt praten. Het is jammer als je dan meteen gaat denken dat het niets wordt tussen jullie. Met deze 7 tips lukt het je vast om het gesprek weer op gang te krijgen!

Compliment geven
Geef je date een welgemeend complimentje over zijn/haar kleding, sierraden, ogen, glimlach, haar, etc.. Een complimentje krijgen is altijd leuk. Ik heb een keer iemand ontmoet die niet meer kon stoppen met het geven van complimenten. Ik wist me geen houding meer te geven, dus overdrijf  niet!

Open vragen
Stel je gesloten vragen dan krijg je meestal alleen een kort antwoord (Hou je van tennis?).  Met gesloten vragen lijkt het gesprek soms net een overhoring of een interview. Ga je open vragen stellen, dan krijg je automatisch een langer antwoord (Wat doe je graag in je vrije tijd?).

Terugvragen
De vragen die iemand aan jou heeft gesteld, kan je ook aan de ander stellen. Het voelt heel natuurlijk om dezelfde soort belangstelling te hebben voor jouw gesprekspartner.

Vorige onderwerpen
Een vorig onderwerp kan je heel goed nog een keer ter sprake brengen. Je komt geïnteresseerd over als je meer wilt weten over bijvoorbeeld zijn/haar hobby’s of werk.

Situatie gerelateerd
Kijk om je heen en maak een opmerking over wat je ziet (inrichting), over wat je hoort (muziek, of het ontbreken ervan) of over wat je ruikt.

Lichaamstaal
Weet je niet meer wat je kan zeggen, dan kan je met je lichaamstaal nog wel wat zeggen. De  stilte kan dan wel eens een plezierige stilte worden door te glimlachen, oogcontact te zoeken, iets dichterbij te gaan zitten of (voor de vrouwen) hem even aan raken. Je laat zien dat je goed in je vel zit en als het voor beiden goed voelt, ontstaat misschien een romantische sfeer….

Actie
De meeste afspraakjes worden gemaakt in een café of restaurant onder het genot van een drankje. Stel voor om een stukje te gaan wandelen. Het is niet vreemd als tijdens het lopen even een stilte valt. Praten en lopen is een prima combinatie.

Wat doe jij als een gesprek opeens stilvalt? Gebruik je eigenlijk altijd al één van de bovenstaande adviezen? Heb jij nog meer tips?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.