2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wat is de juiste aanpak van kennismaken?

DatingsitesDit artikel is interessant voor singles die via internet daten, maar ook voor singles die via persoonlijke relatiebemiddeling een match aangeboden krijgen.

Mijn ervaring is dat het verstandig is iemand zo snel mogelijk te ontmoeten. Stel ik 2 singles aan elkaar voor, dan krijgen ze elkaars telefoonnummer en met opzet geen foto van elkaar. Als zij elkaar gaan bellen en ze gaan elkaar eerst opzoeken op Facebook of bijvoorbeeld op een datingsite waar beiden toevallig opstaan, dan krijgen ze zo een eerste indruk van elkaar. Die eerste indruk is cruciaal. Ik heb nog nooit een positief verhaal gehoord dat deze eerste indruk heeft geholpen in het kennismakingsproces, wel al diverse negatieve verhalen. Nadat ze elkaar hebben “uitgecheckt”, neemt één van beiden contact op met de ander om te vertellen dat ze afzien van een ontmoeting. Een foto valt vaak tegen, een persoonsomschrijving die niet helemaal klopt, etc..

De eerste indruk die je wilt geven en ontvangen zou zoveel meer moeten zijn dan een foto en eventueel een omschrijving. Al je zintuigen gebruik je om te bepalen of je iemand leuk of misschien wel aantrekkelijk vindt. Je bent je daar niet altijd bewust van. Daarom adviseer ik om elkaar te bellen om een afspraak te maken en niet te blijven bellen, sms-en, chatten, whatsappen, noem maar op.

Ik zou graag willen dat alle matches die ik maak een succesverhaal zijn, maar dat is natuurlijk niet mogelijk. Vaak krijg ik na de eerste ontmoeting te horen dat er geen klik was. Als ik blijf doorvragen waarom er geen klik was (want ik wil van deze match leren en ik hoop dat zij er ook van leren), dan kan men niet altijd hier een antwoord op geven. De oorzaak is dan waarschijnlijk geur, de manier van praten, de houding, of iets anders waar ze zich niet van bewust zijn.

Hetzelfde verhaal geldt natuurlijk ook voor internet daten. Denk je dat je bij elkaar past, ga elkaar dan zo snel mogelijk ontmoeten. Een keertje chatten, een keertje bellen en dan elkaar in het echt zien! Tijdens het sturen van berichten, maar ook bij telefoongesprekken kunnen misverstanden ontstaan. Je kent elkaars humor nog niet, je mist de lichaamstaal om te weten hoe serieus iets bedoeld is, je weet niet hoe druk iemand het heeft op dat moment. Genoeg redenen om zo snel mogelijk te stoppen met online contact en zo snel mogelijk door te gaan naar de persoonlijke ontmoeting! Door al je zintuigen te gebruiken en elkaar in de ogen te kijken, weet je dan meestal vrij snel of er een wederzijdse aantrekkingskracht is, een basis voor een vriendschap is en of een tweede ontmoeting zinvol is.

Heb jij adviezen over de aanpak bij het kennismaken? Wat werkte echt niet of juist heel goed? Deel hieronder jouw ervaringen.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.