2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Genegenheid: het grootste gemis bij singles

Genegenheid en liefde

Vorige maand vroeg ik in de nieuwsbrief of de single lezers een vragenlijst wilden invullen. Deze vragen werden door 63 singles ingevuld. Eén van de vragen was wat ze als single missen. 72% van de mannen mist als single genegenheid en 67% van de mannen mist iemand die er met hem op uit wil gaan. 50% van de mannen mist gezelligheid en 33% mist iemand om bij thuiskomst tegen te praten. Alleen thuiskomen vindt 17% van de mannen niet prettig.

Bij de vrouwen mist 67% de genegenheid, 56% iemand  om er met haar erop uit te gaan en 44% mist de gezelligheid. 40% mist iemand om bij het thuiskomen tegen te praten. Alleen thuiskomen vindt 13% niet fijn. Sommige vrouwen hadden ook aangegeven dat ze warmte, liefde missen of iemand om samen mee te eten of om samen beslissingen mee te nemen.

Wat mis je? Mannen Vrouwen
Genegenheid 72% 67%
Erop uit gaan 67% 56%
Gezelligheid 50% 44%
Praten bij thuiskomst 33% 40%
Alleen thuiskomen 17% 13%
Resultaten onderzoek IndiviDuo juni/juli 2014

De top 5 van wat zowel de single mannen als de single vrouwen missen is dus precies hetzelfde. Alleen de mannen missen alles net iets meer dan de vrouwen, behalve dan het praten tegen iemand bij thuiskomst. Dit laatste verbaast mij niet. De meeste vrouwen denken graag hardop en vinden het fijn als ze hun verhaal kunnen doen zonder dat iemand meteen een oplossing aandraagt voor eventuele problemen. Dat iemand een luisterend oor biedt is voor bijna alle vrouwen belangrijk.

Het CBS bevestigd dit ook in een rapportage van februari 2014 Frequentie en kwaliteit van sociale contacten. “Niet iedereen heeft in gelijke mate contact met naasten. Zo ziet of spreekt 38 procent van de vrouwen dagelijks familie- en uitwonende gezinsleden tegen 26 procent van de mannen. Als het gaat om de mate van contact met vrienden en buren verschillen mannen en vrouwen nauwelijks van elkaar.”

Door alle gesprekken die ik heb met singles, weet ik dat single vrouwen gemiddeld meer hartsvrienden hebben dan single mannen. Single vrouwen ondernemen vaker iets samen met vriendinnen waardoor ze het minder missen om er samen op uit te gaan dan de vrijgezelle mannen. De meeste single mannen hebben een groter gemis aan iemand om samen iets te ondernemen omdat ze meestal minder vrienden hebben met wie ze erop uit kunnen of willen.

Genegenheid missen de meeste singles. Liefde en genegenheid wordt vaak in één zin gebruikt. Sterker nog, volgens Van Dale is de betekenis van “genegenheid” zelfs “liefde”.  En meer liefde wil iedereen wel in zijn of haar leven! Aandacht, warmte en liefde zijn basisbehoeften die we als kind al nodig hadden. Logisch dat genegenheid bovenaan het wensenlijst staat.

Ben je het eens dat genegenheid het grootste gemis is? Mis je iets heel anders dat niet in de top 5 wordt genoemd?

 

6 reacties op Genegenheid: het grootste gemis bij singles

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.