2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Weekend Ameland 12/6

Vrijdag was het prima weer om naar Ameland te lopen over het wad. De deelnemers smeerden zich goed in en gingen om even na tienen richting de Waddenzee.

Singles gaan wadlopenschone wadloopschoenen

De vorige keer lag er veel meer slik bij de kust, doordat het later in het seizoen was. Het water in de geulen stond niet zo hoog, tot de laatste geul…

Singles op het wadwaddentocht Ameland

Op Ameland liepen de singles naar het Oerd, de hoogste duin van het eiland en daarna naar de Noordzee om de modder af te spoelen.

Wadloopschoenen  wadlopers op Noordzeestrand

Rond vier uur waren de meeste wadlopers bij de 2 Wellnessboerderijen van Klein Vaarwater aangekomen waar ze de groep ontmoetten die niet ging wadlopen.

wadlooptocht Ameland

Na een frisse douche en een drankje gingen we met z’n 24 personen naar Neighbours voor de BBQ. Bij dit restaurant arriveerde de laatste deelnemer van het weekend. Sommigen gingen bij thuiskomst meteen de sauna, stoomdouche, zwembad of het bubbelbad uittesten en anderen bleven gezellig napraten in de grootste Wellnessboerderij 308 onder het genot van een drankje.

Vogels AmelandRestaurant StrandersActiviteit Ameland

Zaterdag ontbeet de groep in 308 aan de 11-persoonstafel. Omdat niet iedereen tegelijk kwam, ging dat prima met telkens wisselde personen aan de ontbijttafel. Om 10 uur gingen de meesten richting fietsverhuur om daar een fiets op te halen en vervolgens fietsend het eiland te verkennen (40km). De overige 5 deelnemers nam de benenwagen. Het was regenachtig weer, maar niet zo fris. Tien personen aten ‘s avonds thuis en kookten gezamenlijk en de rest liep naar Restaurant Sanders. We moesten best lang wachten op onze maaltijden, maar het wachten werd beloond! Met gevulde magen liepen we terug naar de thuiseters. Daar werd de muziekinstallatie uitgetest. In 308 was tussen de eettafel en de zithoek een uitnodigende ruimte om lekker te dansen!

Lupines op AmelandDansende singles

Zondag  na het ontbijt in 308 pakten de meesten weer de fiets om naar het Oerd te fietsen en vervolgens daar een stuk te wandelen. Sommigen gingen lekker genieten van alle wellnessfaciliteiten, of gingen in kleinere groepjes erop uit. Die avond hadden we pizza’s en pasta’s besteld om samen thuis op te eten. Ongeveer de helft van de groep ging de bowlingbanen van Klein Vaarwater uitproberen.

vakantieverblijfbloemen

terugreis singlesMaandag om 10 uur moesten we afscheid nemen van onze Wellnessboerderijen en werd de bagage opgehaald door het fietsverhuurbedrijf. De fietsers konden zelf bepalen wanneer zij naar de haven wilden fietsen om daar hun fiets om te wisselen voor hun bagage. Met mooi weer namen we afscheid van elkaar en van Ameland.

Zien we elkaar volgend jaar weer?
Hieronder kan je een reactie plaatsen om te vertellen wat jij van het weekend Ameland vond!

 

1 reactie op Weekend Ameland 12/6

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.