2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Weekend Schier (met wadlopen) 9/9-12/9

wadlooptochtWe hadden perfect weer tijdens het weekend op Schiermonnikoog. Ik heb maar liefst twee keer gezwommen in zee en ik weet dat sommigen nog vaker een duik namen!

Op vrijdagmiddag arriveerden alle deelnemers met bijna allemaal dezelfde boot. We aten ´s avonds buiten op ons dakterras aan een lange tafel. Met 19 personen genoten we van het diner dat onze kok Belinda voor ons had klaargemaakt.

Na het eten liepen we naar het strand voor de zonsondergang.

Kok tijdens single weekendzonsondergang op schierstrand Schier

Zaterdagochtend stonden de wadlopers vroeg op om de wadloopgids te ontmoeten bij de haven. Vanwege het mooie weer ging de gids ver het wad op en liet de groep een diepe geul oversteken waardoor het water tot borsthoogte kwam! Bij de 4e slenk aangekomen, ging de tocht richting het Noordzeestrand. Langzaam veranderde het landschap van zee naar land. Bij het strand werd de ergste modder afgespoeld. Een groepje bleef zwemmen en zonnebaden en anderen liepen meteen door naar het appartement.

wadlooptocht Schiersportieve singles

De tocht van zo´n  16 km had iedereen goed doorstaan. De niet-wadlopers maakten ´s ochtends een wandeling richting het westen en ´s middags over het strand om de wadlopers tegemoet te lopen. Een groepje van zes ging die avond gezamenlijk uit eten en de rest at “thuis” op ons eigen terras.

eten op SchierIt Aude Kolonyhûs

Zondagochtend stonden we iets later op. Een groepje bezocht de bunkers en anderen maakten een wandeling. In het westen kwamen we het uitgestrekte strand op. Maar liefst 1,3km hemelsbreed was het tot aan de zee over het strand! Bij het water aangekomen, zagen we in de verte Ameland liggen. Natuurlijk namen we alle tijd om de zee in te gaan en daarna weer uitgebreid op te drogen. Via het strand liepen we terug.

nachtwandelingDie avond at iedereen weer thuis bij onze kokkin Belinda. We liepen naar het strand voor een nachtduik in de zee. Dit keer was de zon allang onder.

Maandagochtend was iedereen bijtijds uit de veren omdat we om 10 uur het appartement moesten verlaten. Het beloofde een heerlijk warme dag te worden. Ongeveer de helft van alle deelnemers nam de boot van 10.30 uur en de rest ging naar het strand om pas om 16.30 uur richting de vaste wal te gaan.

Het was weer een geslaagd weekend vond ik! Als je erbij was, hoe heb jij het weekend ervaren?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.