2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Welke partner past bij mij?

Regelmatig krijg ik de vraag hoeveel singles inmiddels staan ingeschreven bij IndiviDuo. Het lijkt mij een mooi moment om ook mijn inzichten te delen verkregen dankzij de vragenlijst die door 63 singles is ingevuld.

Inmiddels wordt de nieuwsbrief aan 745 personen gestuurd. Ik weet dat tussen de ontvangers ook een paar mensen zitten die geen single zijn. Zij hebben inmiddels via de relatiebemiddeling of de activiteiten van IndiviDuo of via een andere weg een partner gevonden en zij vinden het leuk om op de hoogte te worden gehouden. Af en toe delen ze de nieuwsbrief aan singles die wellicht toe zijn aan een nieuwe relatie. Het delen en doorvertellen waardeer ik enorm!

Wat mij opvalt is dat meer vrouwen dan mannen de nieuwsbrief ontvangen. Nu weet ik dat niet iedereen per e-mail op de hoogte gehouden wil worden. Regelmatig ontmoet ik single mannen die aangeven dat ze zelf geregeld op de website van IndiviDuo kijken. Ik maak me dan ook geen zorgen dat het bestand uit evenwicht raakt, vooral omdat op dit moment meer mannen dan vrouwen ingeschreven staan voor relatiebemiddeling. In totaal staan 122 singles ingeschreven.

Singles voelen zich jongerInmiddels hebben 45 vrouwen en 18 mannen de vragenlijst ingevuld.  Wat mij opviel is dat alle mannen ongeacht hun leeftijd, zich gemiddeld 10 jaar jonger voelen. Vrouwen voelen zich jonger naarmate hun echte leeftijd oploopt en gemiddeld is dat 6 jaar. Rond hun 50e voelen ze zich gemiddeld 4 jaar jonger, rond hun 60e 8 jaar en boven de 65 is dat opgelopen tot gemiddeld 10 jaar.

Mijn ervaring is dat veel singles graag een jongere partner willen en dat is ook logisch als zij zich zo jong voelen. En ik begrijp hun wens heel goed als ze super fit zijn en veel doen. Maar wat als iedereen dezelfde wens koestert en iedereen graag een (veel) jongere partner wil? Val je op een jongere partner, dan is het verstandig om je te realiseren dat de ander waarschijnlijk ook op jongere partners valt. Als jullie allebei jonger overkomen dan dat jullie zijn, dan is dat geen probleem. Maar is dat niet het geval, hoe vinden jullie dan een partner? Zoek je een partner van ongeveer je eigen leeftijd, dan heb je meer succes!

Het volgende artikel (over 2 weken) bevat de top 5 van wat single mannen en single vrouwen missen. Dankzij de vragenlijst heb ik daar nu ook meer inzicht in gekregen.

Is voor jou de leeftijd van je (toekomstige) partner belangrijk?

9 reacties op Welke partner past bij mij?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.