2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wie ben ik eigenlijk?

pleasers

Ken je de film “Runaway Bride” met Julia Roberts? Zij had in die film meerdere vriendjes en zij liet ze allemaal alleen bij het altaar achter. Het eerste vriendje hield van gekookte eieren en in die relatie gaf ze daar de voorkeur aan. In een volgende relatie hield haar vriend van gebakken eieren. Prima, zij ging aan de gebakken eieren. Haar laatste vriend werd gespeeld door Richard Gere. Hij vroeg haar hoe zij haar eieren het liefste at en dat kon ze niet vertellen. Ze had zich altijd aangepast en had geen idee meer waar ze zelf van hield.

Jezelf kwijt raken gebeurt als je in een vorige relatie een pleaser was. Als je alles wilde doen om de relatie maar goed te houden. Hierdoor weet je niet meer wie jij bent, wat jouw waarden en normen zijn, wat voor jou belangrijk is, wat jij leuk vindt om te doen, etc.. Je bent iemand anders geworden of een lege huls. Hoe kan je in zo’n positie een nieuwe relatie beginnen? Jij weet dan niet wat belangrijk voor je is en je weet dus ook niet aan welke eisen jouw partner moet voldoen om een volwaardige en langdurige relatie te krijgen.

Wat moet je doen in zo’n situatie? Ga eerst op zoek naar jezelf. Weet wie je bent, weet jouw karakter te omschrijven. Vind je het lastig? Vraag dan aan een goede vriend of familie of zij jouw karakter omschrijven.

Blijf bij jezelf. Natuurlijk moet je je af en toe aanpassen, maar raak jezelf niet kwijt!

Overigens eet ik het liefste gebakken eieren met dooiers die stuk zijn, aan één kant gebakken, maar niet knapperig aan de onderkant en net niet helemaal droog aan de bovenkant. Je begrijpt vast dat alleen ik mijn eieren het beste kan bakken…

En hoe eet jij jouw eieren het liefste?

 

6 reacties op Wie ben ik eigenlijk?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.