2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wie zoek je?

weten wie je zoekt

Neem eens een flink stuk papier en schrijf alles op waar je toekomstige partner aan moet voldoen: je verlanglijst(je). Dat kan over van alles gaan en het mag best specifiek zijn. Even een paar voorbeelden waar het over kan gaan: uiterlijk, status, leeftijd, opleiding, geld, intelligentieniveau, hobby’s, werk, vrije tijd, religie, kinderen, ideeën over opvoeding, tot intimiteit in staat, emotionele rijpheid, speelsheid, talenten, energieniveau, blijdschap, betrokken bij een pad van waarheid, betrokken t.a.v. eigen persoonlijke ontwikkeling, integriteit, een man, een vrouw, respectvol, liefdevol, betrouwbaar, trouw, attent, etc., kortom fysieke maar vooral ook niet-fysieke dingen.

Gaandeweg kom je ongetwijfeld ook dingen tegen die je juist niet wilt. Die zijn belangrijk om iets mee te doen. Het is namelijk zo dat waar je aandacht aan geeft groeit. Je geeft met dat aandacht voor iets namelijk boodschappen aan je onbewuste.  En het probleem met het onbewuste is dat het geen ontkenningen (geen/niet/nooit) accepteert.

Een voorbeeld is “Ik wil geen alcoholist”. Daar is vaak flink aandacht voor (in de vorm van verdriet, wrok, boosheid, etc.) dus het kan groeien. Het onbewuste hoort je echter zeggen “ik wil alcoholist”, want dat slaat het woordje geen over. Het patroon in dit voorbeeld kan zijn: iemand had een alcoholist als vader of moeder. Dát is het enige dat we in onze jeugd van thuis kennen en omdat wij mensen wandelende kopieermachines zijn is de kans helaas heel groot dat onze eerste partner……. een alcoholist is of wordt.

Wat zet je dan wél op je verlanglijstje in dit voorbeeld? “iemand die vrij is van verslavingen” zou kunnen, maar het moet qua tekst natuurlijk bij je passen.

Stel even dat je verlanglijst klaar is. Neem het dan eens door en zet bij eigenschappen waar dat mogelijk is een percentage voor de mate waarin jij zelf over die eigenschap beschikt. Als je “lang blond haar” op je verlanglijstje hebt staan, hoef je er natuurlijk geen % bij te zetten. Op je lijstje staat bijvoorbeeld “respectvol” en je wilt er 100% bijzetten, want je bent heel respectvol naar anderen, toch……. Denk dan even door en kies een % voor hoe respectvol je voor jezélf bent. Je begrijpt nu vast wel wat ik bedoel.

Zo krijg je een lijst met waarschijnlijk allerlei verschillende %. En nu stel ik voor dat je voor elke eigenschap of thema met een percentage onder de 50% (ook maar willekeurig gekozen hoor) werk aan de winkel hebt. Heb je in het voorbeeld hierboven (respect voor jezelf) een laag percentage, ga dan iets doen om dat te verhogen. Een workshop, cursus, sporten, verzin ’t maar.

Wat is het nut van dit alles?

  1. Je geeft energie aan wat je wél wilt in een toekomstige relatie.
  2. Je brengt helderheid aan in je verwachtingen t.a.v. een relatie.
  3. Je voorkomt dat je van je toekomstige relatie (onbewust) de aanvulling gaat verlangen van het tekort in jezelf. Zie voorbeeld van respect voor jezelf.
  4. Je bent ’n tijdje leuk bezig en je bent van de straat als ’t koud is.

Succes en Hartelijke groet, Stef de Beurs

1 reactie op Wie zoek je?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.