2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wie zoek je?

Vorige keer ging mijn blog over wie je bent en wat je te bieden hebt. Nu gaat het over naar wie je op zoek bent. Door mijn werk als Matchmaker ontmoet ik verschillende singles.

Een kleine groep singles heeft geen idee welke partner bij ze past. Meestal hebben zij niet veel ervaring op het gebied van relaties.

Anderen weten zeker dat ze een partner nodig hebben die heel anders is dan wie ze zelf zijn. Want anders wordt het wel heel saai denken ze. Sommigen vertellen me dat ze vallen op “foute” mannen of vrouwen. Het moet dan iemand zijn die spannend is in hun ogen. Die spanning is in het begin wel leuk, maar na een tijdje heb je grote kans dat jullie karakters gaan botsen.

Daarnaast kom ik singles tegen die de perfecte partner willen. Het ideaal plaatje qua uiterlijk, karakter, opleiding, hobby’s, noem maar op. Ze hebben zo’n lange verlanglijst, daar kan ik nooit iemand voor vinden.

Een tussenvariant is de groep singles die een partner wil die een aanvulling kan bieden op hun karakter. Hierdoor heeft bijvoorbeeld de rustige single het idee dat de partner voor iets meer leven in de brouwerij kan zorgen en de drukke single denkt hiermee wat meer rust te krijgen. Verder moet de partner wel veel overeenkomsten hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer overeenkomsten een stel heeft, hoe groter de kans is dat de relatie lang stand zal houden. Het karakter is het belangrijkste om naar te kijken.

Het is goed om een paar punten te bedenken die voor jou heel belangrijk zijn. Door te leren van vorige relaties weet je waarom het destijds niet goed liep. Deze punten zou ik zeker meenemen in het zoekproces. Maar heb je een enorme lijst waar jouw partner aan moet voldoen? Dan weet je zeker dat je deze persoon nooit ontmoet. Ik krijg dan wel eens het idee dat de zoekende single nog niet toe is aan een partner. Je schept dan zoveel voorwaarden, dat je weet dat de kans wel heel klein is dat je Miss of Mister Perfect tegen het lijf loopt!

Bij de inschrijving voor Relatiebemiddeling help ik je natuurlijk mee om te bedenken wie goed bij jou past.
Weet je echt niet waar jouw partner aan moet voldoen? Bedenk dan welke eigenschappen jouw partner zeker niet moet hebben en zoek daar het tegenovergestelde van.

Heb jij inzicht in wie je zoekt, waar jouw partner aan moet voldoen? Deel jouw inzichten hieronder met anderen.

4 reacties op Wie zoek je?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.