2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wie zoek je?

Vorige keer ging mijn blog over wie je bent en wat je te bieden hebt. Nu gaat het over naar wie je op zoek bent. Door mijn werk als Matchmaker ontmoet ik verschillende singles.

Een kleine groep singles heeft geen idee welke partner bij ze past. Meestal hebben zij niet veel ervaring op het gebied van relaties.

Anderen weten zeker dat ze een partner nodig hebben die heel anders is dan wie ze zelf zijn. Want anders wordt het wel heel saai denken ze. Sommigen vertellen me dat ze vallen op “foute” mannen of vrouwen. Het moet dan iemand zijn die spannend is in hun ogen. Die spanning is in het begin wel leuk, maar na een tijdje heb je grote kans dat jullie karakters gaan botsen.

Daarnaast kom ik singles tegen die de perfecte partner willen. Het ideaal plaatje qua uiterlijk, karakter, opleiding, hobby’s, noem maar op. Ze hebben zo’n lange verlanglijst, daar kan ik nooit iemand voor vinden.

Een tussenvariant is de groep singles die een partner wil die een aanvulling kan bieden op hun karakter. Hierdoor heeft bijvoorbeeld de rustige single het idee dat de partner voor iets meer leven in de brouwerij kan zorgen en de drukke single denkt hiermee wat meer rust te krijgen. Verder moet de partner wel veel overeenkomsten hebben.

Uit onderzoek is gebleken dat hoe meer overeenkomsten een stel heeft, hoe groter de kans is dat de relatie lang stand zal houden. Het karakter is het belangrijkste om naar te kijken.

Het is goed om een paar punten te bedenken die voor jou heel belangrijk zijn. Door te leren van vorige relaties weet je waarom het destijds niet goed liep. Deze punten zou ik zeker meenemen in het zoekproces. Maar heb je een enorme lijst waar jouw partner aan moet voldoen? Dan weet je zeker dat je deze persoon nooit ontmoet. Ik krijg dan wel eens het idee dat de zoekende single nog niet toe is aan een partner. Je schept dan zoveel voorwaarden, dat je weet dat de kans wel heel klein is dat je Miss of Mister Perfect tegen het lijf loopt!

Bij de inschrijving voor Relatiebemiddeling help ik je natuurlijk mee om te bedenken wie goed bij jou past.
Weet je echt niet waar jouw partner aan moet voldoen? Bedenk dan welke eigenschappen jouw partner zeker niet moet hebben en zoek daar het tegenovergestelde van.

Heb jij inzicht in wie je zoekt, waar jouw partner aan moet voldoen? Deel jouw inzichten hieronder met anderen.

email

4 reacties op Wie zoek je?

 • Stef de Beurs:

  OK, ik zoek geen partner, want ik heb er een, die me heel goed bevalt. :-) Toch wil ik reageren.
  In de tijd dat je single bent, en dus tijd zou moeten hebben, is het goed om ook “aan jezelf te werken”. Het kan nl. zomaar gebeuren dat je ‘n onbewuste saboteur hebt, die je aan het tegenhouden is in het vinden van ‘n partner. Als je nu direct zegt, zo’n saboteur heb ik niet, ben je wellicht net even te snel. Zulke saboteurs zijn nl. niet voor niets ONbewust. Er kunnen zelfs meerdere saboteurs actief zijn. Zo kan ‘t zijn dat je ‘n strategie hebt ontwikkeld (nog steeds ONbewust, hoor) om juist NIET verliefd te worden. Het is dan echt wel handig om eens naar de oorzaken te kijken en zo’n saboteur voór je te laten werken i.p.v. tégen je.

  Zo had ik eens ‘n mannelijke cursist in ‘n groep met verder alleen vrouwen [allemaal single en op zoek, daar ging de workshop ook over] en we waren met allerlei oefeningen bezig om te kijken naar jezelf in relatie tot je toekomstige partner. Ineens kwam ‘n aap uit zijn mouw: hij had echt niet het idee dat hij interessant was voor vrouwen. Een pittige saboteur dus. Nu moet je weten dat ik als man heel erg hetero ben en zelfs ik had de indruk dat hij juist héél érg interessant was voor vrouwen, zo’n beetje mister right for every women. Dus ik vertel dat ook en álle vrouwen in de groep hielpen mee, zoals te verwachten was. Je kon “zien” dat ‘t kwartje bij hem aan ‘t vallen was. Binnen een maand had hij ‘n relatie.

  Mijn boodschap is: werk ondertussen ook aan jezelf, stap uit je comfort-zone, ga naar ‘n workshop of cursus, die je juist eng lijkt om te doen. Wellicht kan Joyce je hierover tips geven.

  Succes en Hartelijke groet,
  Stef

  • Joyce:

   Bedankt voor het delen van jouw ervaring en boodschap, Stef.
   Onbewust kan je inderdaad gedachten hebben die voor jou beperkend werken. Als je denkt dat je niet de moeite waard bent om een partner te krijgen, dan straal je dat ook uit. Het wordt dan heel moeilijk om een relatie te beginnen, omdat jij daar niet echt in gelooft.
   Dit is één van de punten van RelatieKlaar zijn. De rapportage die volgt op de vragenlijst RelatieKlaar wordt door diverse singles als verhelderd gezien. Binnenkort wordt deze vragenlijst voor alle singles beschikbaar gesteld.

 • Ellen:

  Ik denk dat het heel erg belangrijk is om te leren van je vorige relaties om zo te voorkomen, dat je weer een gelijksoortige relatie begint. Onbewust zoek je vaak toch iets “bekends”: gedragingen, manieren die je kent vanuit vroeger of vorige relaties. Door te kijken waar je vorige relatie mis liep, of wat je zeker niet meer wilt, wordt je sneller alert als iemand bepaalde gedragingen laat zien en kun je eerder kiezen of je dat wel of niet wilt. Zo kun je voorkomen, dat er een reeks “foute” relaties op je pad komt.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.