2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wil ik nog wel een relatie?

twijfelende singles “Ik twijfel of ik me wel wil laten inschrijven voor relatiebemiddeling”, vertelde ze mij. Ik vroeg haar naar de redenen van haar twijfel en dat waren er meerdere.

“Eigenlijk heb ik het wel goed zo. Een relatie kan mijn fijne leventje behoorlijk overhoop halen”, deelde ze met me. “De laatste jaren van mijn huwelijk waren niet fijn en het duurde lang eer ik de stap durfde te nemen om te scheiden. Daarna heb ik een vriend gehad en ook die relatie eindigde. Al die pijn wil ik niet meer”.

Het mooiste is natuurlijk als je een partner vindt voor de rest van je leven en die relatie is altijd geweldig. Helaas is dat niet altijd zo. Je groeit uit elkaar, jullie bleken toch erg verschillend, je partner overlijdt, er komt een derde in beeld waardoor de relatie stukloopt… Je hebt nu eenmaal niet de garantie dat je eeuwig gelukkig blijft in een relatie.

Helaas onthoudt men de minder fijne momenten vooral, de ruzies, de stiltes, het onbegrip, het verdriet, de boosheid…. Men vergeet vaak dat in vorige relatie ook zoveel moois was. Jullie werden verliefd, deden leuke dingen samen, konden je verhaal bij elkaar kwijt, de tijd vloog om samen!

Ook al weet je niet waar je aan begint bij een nieuwe relatie, je hebt wel geleerd van je verleden. Je weet nu beter hoe je communiceert. Je bent vast wat milder geworden naar anderen en hopelijk ook naar jezelf. Je weet beter wie je bent en daardoor ook wie er bij je past. Je beseft ook dat de ander geen 100% match hoeft te zijn; hij/zij mag eigen hobby’s, eigen vrienden, wat andere gewoontes hebben.  

Vraag je je af of een relatie nog wel iets is voor jou? Bekijk dan dit filmpje.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.