2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wil jij aardig gevonden worden?

Aardig vinden

Het lijkt me fantastisch als iedereen mij aardig vindt, dat ik met iedereen goed overweg kan en dat we elkaar altijd meteen begrijpen. Helaas is dit niet zo.

Soms merk ik dat ik met iemand niet op één lijn zit. We lijken wel een andere taal te spreken. Ik heb dan de neiging om heel erg mijn best te gaan doen zodat de ander mij wél aardig gaat vinden.

Gelukkig heb ik met de meeste mensen heel goed contact en zie ik vooral het goede in de mensen waardoor ik ze meestal vanzelf ook aardig vind. Ik heb het gevoel dat dit dan ook wederzijds is. 

We lijken ons meer druk te maken om de mensen waarmee het contact niet lekker loopt. Terwijl we zoveel mensen kennen waar we het zo goed mee kunnen vinden.

Iedereen wordt door een bepaalde groep aardig gevonden én minder aardig door een andere groep én helemaal niet aardig/leuk door weer een andere groep. Iedereen is immers anders en heeft een andere smaak. Je kan nooit iedereen die je ontmoet even leuk en aardig vinden en dat werkt ook andersom; niet iedereen vindt jou even leuk. Hier kan je gewoon niets aan doen. Als je verandert omdat je wilt dat die ene persoon jou leuk gaat vinden, gaat dat misschien wel gebeuren, maar hierdoor kunnen ook bestaande vriendschappen verwateren.

Als je met meer mensen een goede verstandhouding wilt krijgen, kan je openstaan voor de verschillen die tussen jullie bestaan en die verschillen zien als “zo kan het ook” in plaats van “jij bent wel heel anders”.

Wat doe jij als iemand jou niet aardig vindt?

1 reactie op Wil jij aardig gevonden worden?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.