2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Wilde Wandeling 17/4

wilde planten plukkenTijdens een hagelbui arriveerden op 2e Paasdag de eerste deelnemers bij “de Eenhoorn” in Vlagtwedde. Met z’n negenen dronken we een kop koffie of thee met een paaseitje erbij en maakten we kennis met elkaar. Ondertussen klaarde de lucht weer op en leidde biologe Liesbeth ons daarna naar een pad langs de Ruiten Aa.

Allerlei planten werden ons onderweg aangewezen en de geneeskrachtige eigenschappen benoemd. Sommige waren wel eetbaar maar minder lekker. Andere planten zoals Look-zonder-look en Kleefkruid waren juist heel smakelijk. We plukten Hondsdraf, Brandnetel (met handschoenen), de groene bladeren van Paardenbloemen, Zevenblad, Looschoonmaken wilde plantenk-zonder-look, Kleefkruid en Smalle weegbree.

Door de focus op de wilde planten keken we veel naar de grond en vergaten we bijna om goed om ons heen te kijken: de route van bijna 4 km was afwisselend en soms zelfs idyllisch.

Terug bij “de Eenhoorn” aangekomen, begon het te regenen (wat een timing!) en gingen we aan tafel aan de slag met alle geplukte planten. De bloempjes werden zorgvuldig van de Hondsdraf en de Look-zonder-look afgehaald voor in de kruidenboter. Grasjes, lelijke bladen en harde stengels werden verwijderd en daarna werd alles gewassen en gekookt samen met bouillon, knoflook en uien.
Met de staafmixer erdoor werd de soep prachtig groen.

Westerwoldgezond eten met sinlges

Natuurlijk hebben we daarna samen gesmuld van de vers geplukte lentesoep met stokbrood en bloemenboter. We namen afscheid van elkaar na deze gezellige en leerzame activiteit.

1 reactie op Wilde Wandeling 17/4

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.