2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Willen en Wensen

Wil en WensGastblog geschreven door Gea Schonewille

Vorige week ging het over verlangen. Verlangen is iets anders dan willen en wensen.

Willen is de menselijke, motiverende kracht om de doelen die je jezelf stelt te bereiken. Willen zet je aan tot het maken van keuzes en daarnaar handelen.

Wensen is de menselijke eigenschap om situaties en ervaringen te creëren, die je graag wilt meemaken. Wensen kunnen je aanzetten tot daden. Het vervullen van wensen ligt maar beperkt binnen onze mogelijkheden. Vaak is men voor het vervullen van wensen afhankelijk van anderen. Wensen zetten je aan tot activiteiten, soms tot manipulatie van anderen, maar meestal tot het uitoefenen van veel geduld.

Verlangen is een buitenmenselijke kracht die door mensen kan worden ervaren. Verlangen is de wilskracht van de ziel. Verlangen is gericht op het bereiken van je bestemming. Wie door verlangen wordt aangeraakt heeft eigenlijk geen keuze meer dan de weg van het verlangen te volgen. Dat besef is zingevend en een wezenlijke verandering van je bestaan.

In die zin bevestig ik Joyces zienswijze en zet ik Amanda Strykdom op en luister naar haar tussen die liefde en die leegte en laat ik mijn gedachten richting míjn verlangens zweven.

Heb je vragen of opmerkingen over deze blog, voel je vrij om contact op te nemen gea@inthascope.nl of 06-21255367

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.