2012-03-26 header blaadjes.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop Belemmerende Overtuigingen 21/1

Door Bert Stoop, psycholoog (en ontwikkelde met Joyce Boerkoel de Relatie Vaardig Scan)

Er waren twee mannelijke deelnemers en een vrouw. We hielden de kennismaking kort want de ervaring had geleerd dat je prima persoonlijke zaken kunt bespreken met anderen van wie je vrijwel niets weet. Eerst een rondje “wat is een overtuiging”? Dat je ergens mee zit of bang voor bent daar zit een overtuiging achter. Nadat iedereen een of meer overtuigingen had aangedragen, gingen we per persoon kijken wat er allemaal samenhangt met die overtuigingen: andere overtuigingen of een nadere specificering van de overtuiging.

Het beeld was dat elke deelnemer met wat doorvragen uitstekend in staat was om een samenhangend beeld te maken van wat geleid had tot de eigen overtuigingen en dat het vaak handiger is om de overtuiging los te laten.

Gemeenschappelijke ervaring was dat de drie deelnemers in hun jeugd weinig liefde hebben ervaren. Daarom hebben we een ronde gedaan “wat is ware liefde?” en hoe herken je dat? De deelnemers hadden veel verschillende ervaring met relaties variërend van weinig ervaring via veel korte tot vooral een lange relatie. Door de eigen overtuigingen kritisch tegen het licht te houden hoopten ze in een nieuwe relatie belemmeringen te ontlopen die ze in vorige relaties waren tegengekomen.

We eindigen met de afspraak om te kijken of we een vervolgafspraak gaan maken.

2 reacties op Workshop Belemmerende Overtuigingen 21/1

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.