2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop Contact Maken 25/11

Door Mathilde Marsman (relatiecoach) en Karin Claessens (life & schoonheidscoach).

Bij binnenkomst om half elf op deze stormachtige zondag staat de kachel hoog en de koffie, thee en lekkers al klaar. Even kennismaken, wennen aan elkaar en genieten van de prachtige en speciale cursusruimte: ‘t Kleine Kerkje in Gieterveen. We geven een korte introductie op het dagprogramma en er is ruimte om vragen te stellen en verwachtingen uit te spreken.

Want contact maken, wat is dat nu eigenlijk? Kort gezegd: aandacht geven aan jezelf en aan de ander. Jezelf laten zien en de ander zien. Durf je ruimte te nemen en ruimte te geven? Durf jij daadwerkelijk het contact aan te gaan met de ander? Cursusruimte in Gieterveen (Drenthe)Hiermee zijn we mee aan de slag gegaan deze zondag. Door veel oefeningen te doen in tweetallen ervaren de deelnemers waar ze echt moeite mee hebben in het contact met anderen. De coaches helpen zoeken naar knelpunten, met het onder woorden brengen van waar het schuurt en geven feedback. Met als doel bewustwording en inzicht krijgen in eigen patronen. En handvaten geven om te oefenen met het eens een beetje anders te doen.

De gezamenlijke lunch met allerlei heerlijke hapjes (verzorgt door theeschenkerij “De Blauwe Heksenketel”) verloopt gemoedelijk. Als we lekker hebben gegeten en gekletst wil iedereen ook graag weer aan de slag.

De middag gaat over zelfwaardering en kwaliteiten zien bij een ander. Durf jij te vragen wat je graag wilt en zie jij wat een ander nodig heeft? Door middel van gesprek en spel wordt hier tijd en ruimte aan gegeven. En: weet je ook waar jouw grens ligt en die van een ander? Vind je het erg om afgewezen te worden? Durf je in contact te blijven en te vragen wat iemand echt van je vindt? Dit hebben alle deelnemers kunnen ervaren in het Koning- en Koninginnenspel.

Wij als coaches beleven een fijne en goede dag omdat alle singles de deur uitgaan met meer inzicht waarmee ze na deze dag me aan de slag kunnen in contact met anderen. We hebben de groep binnen een dag zien groeien, elkaar weten te waarderen en veel plezier gehad samen. De dag hebben we afgesloten met dans, een hapje, een drankje en vrolijke muziek. We willen de deelnemers graag bedanken voor deze mooie dag.

Mathilde Marsman en Karin Claessens

2 reacties op Workshop Contact Maken 25/11

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.