2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop Contact Maken 25/11

Door Mathilde Marsman (relatiecoach) en Karin Claessens (life & schoonheidscoach).

Bij binnenkomst om half elf op deze stormachtige zondag staat de kachel hoog en de koffie, thee en lekkers al klaar. Even kennismaken, wennen aan elkaar en genieten van de prachtige en speciale cursusruimte: ‘t Kleine Kerkje in Gieterveen. We geven een korte introductie op het dagprogramma en er is ruimte om vragen te stellen en verwachtingen uit te spreken.

Want contact maken, wat is dat nu eigenlijk? Kort gezegd: aandacht geven aan jezelf en aan de ander. Jezelf laten zien en de ander zien. Durf je ruimte te nemen en ruimte te geven? Durf jij daadwerkelijk het contact aan te gaan met de ander? Cursusruimte in Gieterveen (Drenthe)Hiermee zijn we mee aan de slag gegaan deze zondag. Door veel oefeningen te doen in tweetallen ervaren de deelnemers waar ze echt moeite mee hebben in het contact met anderen. De coaches helpen zoeken naar knelpunten, met het onder woorden brengen van waar het schuurt en geven feedback. Met als doel bewustwording en inzicht krijgen in eigen patronen. En handvaten geven om te oefenen met het eens een beetje anders te doen.

De gezamenlijke lunch met allerlei heerlijke hapjes (verzorgt door theeschenkerij “De Blauwe Heksenketel”) verloopt gemoedelijk. Als we lekker hebben gegeten en gekletst wil iedereen ook graag weer aan de slag.

De middag gaat over zelfwaardering en kwaliteiten zien bij een ander. Durf jij te vragen wat je graag wilt en zie jij wat een ander nodig heeft? Door middel van gesprek en spel wordt hier tijd en ruimte aan gegeven. En: weet je ook waar jouw grens ligt en die van een ander? Vind je het erg om afgewezen te worden? Durf je in contact te blijven en te vragen wat iemand echt van je vindt? Dit hebben alle deelnemers kunnen ervaren in het Koning- en Koninginnenspel.

Wij als coaches beleven een fijne en goede dag omdat alle singles de deur uitgaan met meer inzicht waarmee ze na deze dag me aan de slag kunnen in contact met anderen. We hebben de groep binnen een dag zien groeien, elkaar weten te waarderen en veel plezier gehad samen. De dag hebben we afgesloten met dans, een hapje, een drankje en vrolijke muziek. We willen de deelnemers graag bedanken voor deze mooie dag.

Mathilde Marsman en Karin Claessens

2 reacties op Workshop Contact Maken 25/11

 • Rob Nieuwpoort 47jaar:

  Goede avond Joyce,
  Ik wil even zeggen dat ik de dag leuk en fijn heb ervaren .
  Ik vond het fijn dat Karin en Mathilde heel open waren dat ik mij daar erg prettig in voelde.

  Groet van Rob

 • Erika:

  Deze workshop bracht mij al direct bij het begin een geweldig inzicht. Bij een oefening merkte ik dat ik al mijn energie en aandacht volledig buiten mij op mijn omgeving en andere mensen richtte en niets bij mezelf hield. Door de tip van Mathilde om de 50 – 50 procent regel toe te passen was ik veel beter in staat in mijn eigen energie en vandaar uit in mijn eigen kracht te blijven. De 50 – 50 procent regel betekent dat je 50% van je energie / aandacht weggeeft en 50% voor jezelf houdt. Nog steeds pas ik het toe en het brengt me rust en zekerheid. Laat me minder meeslepen met de energie en wensen van anderen.

  Het was een hele leerzame workshop waarin genoeg veiligheid geboden werd voor iedereen om zijn of haar zwakke plekken of angsten te kunnen laten zien. Bijvoorbeeld met oogcontact maken zonder er enig gedrag op te laten volgen vond ik (en anderen) best griezelig en onwennig.

  Het eind van de dag was vooral heel gezellig en warm. Het koning / koninginnespel was erg leuk. Heerlijk om eens ‘bedienden’ te hebben die voor je zorgen. Heel leuk.

  Bedankt voor de leerzame workshop. Ben er heel blij mee.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.