2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop M/V leren begrijpen 16/9

Door Ewald Jansen, coach voor diverse singles via IndiviDuo.

Op 16 september is er weer een workshop gehouden over de verschillen tussen mannen en vrouwen. 1 man en 5 vrouwen waren aanwezig. Onderling was veel herkenning en vooral veel openheid en respect voor elkaar. Door deze samenstelling had de avond een bijzondere dynamiek.

positief denkenDit keer was veel aandacht voor relaties uit het verleden. De “foute man / vrouw”. Het thema van de avond gaat over communicatie. Hoe we communiceren en vooral wat we uitstralen. Communicatie is veel meer dan de woorden en de toon die we uitspreken en/of schrijven. Non-verbale communicatie is een groot deel van onze communicatie. Wat laten we zien in onze houding en gedrag. En welk effect heeft dat op de ander. Als je doet wat je altijd deed, krijg je wat je altijd kreeg (if you’re lucky).

Als telkens die “foute man / vrouw” op het toneel verschijnt kan het betekenen dat je met jouw houding of gedrag iets uitstraalt waarmee je dit type aantrekt. Hoog tijd dus om iets te veranderen in je houding en gedrag. Maar wat en hoe…? Dit vraagt een grote mate van zelfbewustzijn. En, het vraagt vooral ook veel lef om echt naar jezelf te durven kijken. Iets veranderen aan jezelf is een zware klus. Het zelfbeeld is in de loop van het leven ontwikkeld en gegroeid en dat verander je niet zomaar.

Ook jouw omgeving kan je bruikbare feed-back geven. Je moet dan wel durven openstaan voor oprechte kritiek en je omgeving vragen: hoe kom ik over? Dit vraagt ook veel lef en openheid van de ander om jou oprechte feed-back te geven.

De avond eindigde met nieuwe inzichten. Een uitnodiging om uit je comfort-zone te stappen en een eerste stap te zetten. Neem kleine stapjes!! Deze voelen vaak al heel groot.

Ewald Jansen heeft de deelnemers ontvangen in zijn praktijkruimte in Groningen. Hij heeft een coachingspraktijk gespecialiseerd in o.a.:

  • persoonlijke ontwikkeling,
  • relatie vraagstukken en partnerwens,
  • carrière vraagstukken,
  • burn-out en overspanning,
  • psychosociale belemmeringen,
  • verlegenheid en eenzaamheid.

3 reacties op Workshop M/V leren begrijpen 16/9

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.