2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop M/V verschillen 6/5

coach voor singles

Door Ewald Jansen, coach voor diverse singles via IndiviDuo.

De workshop “verschillen tussen mannen en vrouwen” is op 6 mei voor de tweede keer gehouden. Ook deze keer 5 deelnemers. De verdeling deze keer was 2 mannen en 3 vrouwen. Het thema van de workshop was gelijk aan de eerste, maar andere deelnemers. Andere deelnemers en dus ook andere manier van waarneming en communiceren.

Bijzondere aan deze avond was dat er ook een stelletje aanwezig was. Er is dus gewerkt met voorbeelden uit de praktijk. En zeker nu er ook stelletje was waren de voorbeelden heel concreet.
Deze groep had een andere dynamiek dan de eerste groep. Voor mij niet vreemd. Het laat zien dat ieder mens reageert vanuit zijn of haar eigen referentiekader.

Ervaringen delen maakt deze workshop interactief. De “aha belevingen” die de deelnemers in elkaar zien, geven een bespiegeling in de eigen manier van waarnemen en communiceren.

Is er verschil tussen mannen en vrouwen? Ja, maar het verschil is geen zwart/wit benadering. Onze manier van waarnemen en communiceren wordt voor een groot deel bepaald door ervaringen die zijn opgedaan in het leven.
Als je je meer bewust bent van je eigen manier van waarnemen en communiceren, en dat ook kunt delen, is de kans groot dat er een deurtje opent in jou naar meer begrip voor hoe de ander waarneemt en communiceert.

Ewald Jansen heeft de deelnemers ontvangen in zijn praktijkruimte in Groningen. Hij heeft een coachingspraktijk gespecialiseerd in o.a.:
– persoonlijke ontwikkeling,
– relatie vraagstukken en partnerwens,
– burn-out en overspanning,
– psychosociale belemmeringen,
– verlegenheid en eenzaamheid.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.