2012-03-26 header bekers.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Workshop M/V verschillen 25/3

coach voor singlesDoor Ewald Jansen, coach voor diverse singles via IndiviDuo.

Vijf mensen namen deel aan de workshop, inclusief Joyce. 3 vrouwen en 2 mannen. Een mooie verdeling.
De intentie van de workshop was het zichtbaar maken van de verschillen tussen mannen en vrouwen en of deze verschillen wel zo zwart/wit te stellen zijn. De aandacht ging vooral uit naar de communicatie. Hoe wordt een boodschap gebracht en vooral hoe wordt een boodschap ontvangen.

Er is geoefend met de waarneming van een beeld opdracht. Wat zie je in de afbeelding, wat voel je bij de afbeelding en wat doet het beeld met je. 5 deelnemers en 5 verschillende verhalen bij het waarnemen van hetzelfde beeld.
Wat zichtbaar werd is dat het referentiekader (de achtergrond van de persoon) en de perceptie (van waaruit nemen we waar) bepalend is hoe we een boodschap ontvangen.
Onder andere is ook aan de orde geweest het verschil in het waarnemen vanuit informatie of vanuit gevoel (werking van de linker en rechter hersenhelft ofwel het mannelijke en vrouwelijke).

Het was een avond met nieuwe en praktische inzichten. Er is onderling veel gedeeld in een open sfeer. Communicatie in een relatie of een gewenste relatie is wellicht het moeilijkste van het samenzijn. Bewust zijn van je eigen boodschap, verbaal en ook non-verbaal, is een basis voor een goede relatie. Verbeter de relatie, begin bij jezelf…

Deze workshop gaat vaker gegeven worden. Hebben voldoende singles zich aangemeld, dan prikken we een nieuwe datum. Meld je aan via https://www.individuo.nl/activiteiten/.

Al eerder heeft Joyce een blog geschreven over het verschil in de werking van de hersenen bij mannen en bij vrouwen. Daar staat een filmpje bij die de werking prachtig illustreert!

Ewald Jansen heeft de deelnemers ontvangen in zijn nieuwe praktijkruimte.
Ewald heeft een coachingspraktijk gespecialiseerd in o.a.:
– persoonlijke ontwikkeling,
– relatie vraagstukken en partnerwens,
– burn-out en overspanning,
– psychosociale belemmeringen,
– verlegenheid en eenzaamheid.

 

1 reactie op Workshop M/V verschillen 25/3

  • Jeltsje:

    Op een beeldende en creatieve manier heeft Ewald de groep stil laten staan bij verschillen én overeenkomsten tussen mannen en vrouwen.
    De avond, die met aandacht was samengesteld, heb ik als leerzaam en gezellig ervaren.

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie. * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.