2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zeilen Friesland 24/7

Maar liefst 12 leuke mensen hadden zich aangemeld voor het zeilen in Friesland. Na een kop koffie op het terras van de Jachthaven De Watervriend in Uitwellingerga stapten we aan boord van de 2 Valken en de kajuitzeilboot en gingen op de motor de haven uit. Op De Hoarse hesen we het grootzeil en rolden de fok uit. Met een zuchtje wind in onze rug probeerden we Melkmeisje te zeilen. Het was warm dus smeerden we ons goed in tegen de zon.

ZeilweerValk

Via de Jujensleat, Langsturtepoel, Frijgerssleat en Gudzekop, kwamen we in de Goaiingarypster Puollen waar iets meer wind stond. Bij de Sijbesloot meerden we aan voor de picknick op een landje. Ongeveer de helft van het gezelschap ging eerst zwemmen. Het water zag er schoon uit en was heerlijk van temperatuur. Opgefrist lieten we ons de lunch goed smaken.

Opfrissen tijdens zeilenLunch tijdens zeiltocht

Tijd om weer de trossen los te gooien en het Sneekermeer op te gaan! Het weer bleef heerlijk en op dit grotere meer had de wind nog wat meer kracht. Eigenlijk zouden we al om 17 uur terugkomen, maar niemand had haast en we genoten zo van het mooie weer en elkaars gezelschap, dat we pas om 18.15 uur aanlegden in de haven.

zeilen met singlesZeiltocht met singles

De zeilers van één van de Valken gingen samen nog een hapje eten in Joure en ook zij namen na een rondje om de kerk afscheid van elkaar.

Matchmaker Joyce BoerkoelZeilboot Valk

Dank je wel Irmgard voor de organisatie en het verzorgen van de heerlijke picknick!

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.