2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zelfvertrouwen vergroten (vervolg)

Twee weken geleden verscheen mijn blog met de eerste 5 tips om meer zelfvertrouwen te krijgen. Nu volgen nog 5 tips.

Tip 6. Oefen verbaal

Overal kan je gaan oefenen om makkelijker uit je woorden te komen. Je kunt op allerlei momenten  een praatje maken met iemand die je nog niet kent, bijvoorbeeld als je wacht in de rij bij de supermarkt.

Tip 7. Ontspan

Als je verlegen bent, kan dat zoveel spanning veroorzaken dat je helemaal niets meer kan zeggen. Zorg dat je weet hoe je dan tot rust komt. Door bijvoorbeeld op je ademhaling te letten kan je snel ontspannen.

Tip 8. Daag jezelf uit

Doe iets wat je eigenlijk heel spannend, eng of ongemakkelijk vindt. Een filmpje maken vond ik spannend en dit op YouTube zetten helemaal!  Als je vooruit wilt, moet je er gewoon voor gaan. Zo kan je groeien en laat je aan jezelf zien dat je best veel kunt.

Tip 9. Neem de tijd

Dat filmpje durfde ik 3 jaar geleden echt niet te maken! Jij mag ook de tijd nemen om aan je zelfvertrouwen te werken. Ook al is het vaak niet handig, het is niet erg dat je onzeker bent. Wen aan het idee dat je aan jezelf gaat werken en pak wat tips op. Je verandert jezelf van vandaag op morgen en met kleine stapjes kom je ook vooruit!

houden van jezelfmeer zelfvertrouwen krijgen

Tip 10. Je hoeft het niet alleen te doen

Wil je hulp bij dit proces? Dan kan je online in 12 weken een  cursus volgen om meer zelfvertrouwen te krijgen. Of ga nu  aan de slag om meer van jezelf te gaan leren houden.

Weet jij nog meer tips om meer zelfvertrouwen te krijgen?

 

2 reacties op Zelfvertrouwen vergroten (vervolg)

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.