2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Stoppen met zielig zijn

Mannen coachGastblog van Mark
Het is niet te geloven en ik schrijf hier een blog over hoe mannen meer sexappeal krijgen. 3 Jaar geleden voelde ik me de meest zielige man op aarde nadat mijn toenmalige vrouw vertelde helemaal niks bij mij te voelen en misschien wel lesbisch was. Dieper dan dat kon ik niet geraakt worden als man, was er dan niks wat er sexy aan mij was?

Ik kon me niet indenken dat ik ook maar met een andere vrouw gelukkig kon zijn en krampachtig hield ik me vast aan het idee dat deze vrouw de enige was. En toch…

De “poor me” modus waar ik lange tijd in zat is erg effectief – Kijk maar om je heen wat er gebeurt als een baby huilt? Zie wat er gebeurt langs de lijn met voetbal op een willekeurige zaterdag op een willekeurig veld. Jongens en meisjes van de F-jes die als een kluitje om de bal heen rennen en dan ineens – BOEM – botst er iemand tegen een been en huilend rent hij naar zijn mamma…

Aandacht! Eindelijk..  die zalige baarmoeder en warme buik… Kon ik daar maar tegenaan kruipen.

En nu zit je daar alleen thuis, zonder vriendin, misschien ook wel zonder werk of wat er dan ook in je leven ontbreekt… en je wilt graag een vrouw in je leven aantrekken. Die ene, die je in je armen sluit. Je onvoorwaardelijk accepteert en je de liefde verklaart.

Mamma! Mamma! Mamma!

Maar je hebt al een moeder. Als er iets is dat vrouwen onaantrekkelijk vinden is een man die zich als een jongetje gedraagt. Dus wil je een vrouw in je leven aantrekken die je niet als een zoontje behandelt. Begin er dan zelf mee jezelf niet meer als een jongetje te zien die aandacht wil trekken door zielig te zijn. Verban het uit je systeem! Neem verantwoordelijkheid, want jij bent volledig verantwoordelijk voor wat je voelt, voor jouw ervaringen, voor jouw situatie. Neem je vast voor dat je, zodra jouw “poor me” weer vat op je heeft dat je binnen 30 sec. deze mindf#ck  loslaat.

Geef je lichaam en je denken niet de kans deze destructieve weg in te slaan en neem de volgende 3 stappen elke keer als je weer in de modus komt (binnen 30 seconden anders ben je als een junk, verslaafd aan je eigen “ik ben zielig hormonen”):

  1. (H)erken  Erken dat je “poor me” knop is ingedrukt en hoor jezelf klagen over weet ik wat…
  2. Laat los – Neem de beslissing dat je deze mindf#ck loslaat – en dat kan heel simpel (ook al gaat je hele lichaam en gedachten in de weerstand, JIJ kan de beslissing nemen geen slaaf te willen zijn van dit programma)
  3. Beslis – Kies een ander perspectief voor jezelf en maak dit concreet in tijd en gedrag. Bijvoorbeeld:
    • ”Vanaf nu Ik ben geen jongetje meer, want ik heb al lusthaar – in tegenstelling tot schaamhaar – want ik hoef me nergens voor te schamen” of
    • ”Ik ga me vanavond minstens 2 x trots voelen op wat ik heb bereikt” of
    • ”Ik krijg vandaag een compliment dat ik zo’n sexy stem heb”

PS: hiermee wil ik helemaal niet zeggen dat volwassen mannen niet mogen huilen, in tegendeel, en wees je bewust of je in je “poor me” zit, en je verslaafd bent aan je zielig zijn, of dat je uiting geeft aan een intens verdriet, gemis, of pijn, wat juist weer heel aantrekkelijk kan zijn voor een vrouw als jij als man toegang hebt tot zulke sterke emoties zonder dat je “zielig” doet.

MannencoachDit blog is geschreven door Mannencoach Mark van Breemen.

Mark streeft naar versterking van mannen en het mannelijke, naar het vergroten van hun bewustzijn en het aanboren van hun potentieel en levendigheid in een maatschappij waar verschillen juist worden gladgestreken onder het mom van gelijkheid, van lief-en-aardig en waar alles moet worden uitgepraat.

2 reacties op Stoppen met zielig zijn

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.