2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zijn dromen bedrog?

relatie droomSommige dromen lijken te mooi, te ver weg. Voelt een droom onbereikbaar, dan kan die droom nooit werkelijkheid worden.

Van de week kwam een man bij mij op kantoor voor een coachingsgesprek. Hij wilde graag een relatie en had al van alles geprobeerd, maar niets lukte. Sterker nog, al zijn pogingen leidden nooit tot een eerste ontmoeting. Waarom lukte dat niet? Hij wilde heel graag een relatie, maar kon zich niet voorstellen dat hij die relatie ook daadwerkelijk kreeg. Zijn wens was voor hem een onbereikbare en onrealistische droom geworden.

Stel dat een hele leuke vrouw met mijn klant een gesprek begint. Hij denkt dan “wat een leuke vrouw, ze is té leuk voor mij” of “ze wil toch geen relatie met mij”. Negatieve gedachten zorgen ervoor dat hij inderdaad nooit een relatie met haar zal krijgen. Het gesprek blijft oppervlakkig, hij stelt geen vragen terug of blijft kortaf. Natuurlijk doet hij dit niet met opzet, want hij wil echt een relatie.  

Als je niet meer in iets gelooft, dan is het heel moeilijk om dat dan toch te bereiken. Je zegt en doet dan niet de juiste dingen.

Zodra je weet dat je verkeerd bezig bent, wil dat niet zeggen dat je vervolgens wél de juiste stappen gaat zetten. Je zit in een patroon en het is heel lastig om daaruit te stappen want ook al is het niet wat je wilt, het voelt wel vertrouwd, comfortabel. Dit wordt ook wel de comfort zone genoemd.

Voor iedereen is er een weg en vaak ook meerdere wegen om uit vaste patronen te komen. En voor iedereen is dat verschillend. Tijdens een coachingsgesprek kan je ontdekken wat voor jou de juiste stappen zijn. Die stappen liggen een stukje uit je comfort zone, maar zijn voor jou wel te doen. Door in actie te komen, maak je jouw dromen weer een stukje realistischer en kan je zorgen dat je groter kunt dromen en dat je weer echt kunt gaan geloven in die dromen.

Hoe maak je jouw dromen waar?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.