2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zit je in de trein?

sneltreinKen je het gevoel dat de dagen omvliegen? Je zit heerlijk in een flow en geniet … of je hebt het idee dat je in een trein zit die maar voort dendert.  In het eerste geval zou ik zeggen, geniet maar lekker verder, maar in het geval van die trein is het een ander verhaal. Stap eens uit als je een halte ziet en kijk eens naar jouw trein.

Neem de tijd om van een afstandje te kijken naar de treinen. Waar gaan ze heen en wil je eigenlijk wel in een trein zitten? Wat vind je van jouw trein? Als jouw trein op een Thalys lijkt, kan je de vaart eruit halen. Ben je wel tevreden hoe jouw trein rijdt? Je kunt wat wissels gaan gebruiken en een ander spoor te gebruiken. Jij bent de bestuurder van jouw eigen trein.  Het is jouw leven en jij bent de enige die daar de baas over is.

Ben je niet blij met jouw trein, ren dan niet bij de eerstvolgende halte meteen naar de volgende, ook al staat daar al een trein te wachten. Misschien heeft deze trein precies dezelfde bestemming of gaat deze naar een plek waar je totaal niet wilt zijn.

Durf of kan je niet uitstappen, kijk dan goed uit het raampje. Jouw trein heeft niet voor niets ramen! Maar vergis je niet, het uitzicht is soms erg onduidelijk, vooral als jouw trein erg hard gaat. Kijk dan eens samen met iemand om het beeld helder te krijgen.

Herken je het gevoel dat je in een sneltrein zit die maar door gaat? Of heb jij een heel ander beeld van je leven, gebruik je een andere metafoor?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.