2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zoenadvies

gevoelensVanmorgen had ik een coaching gesprek met een single vrouw die vertelde niet snel verliefd te worden. Alle contacten die ze had, liepen op niets uit. Ze had bij elk nieuw contact veel afspraakjes nodig om uit te vinden of een man bij haar zou kunnen passen, want verliefd worden had ze al jaren niet meer meegemaakt. Meestal haakten de mannen echter al na het eerste gesprek of na een paar ontmoetingen af.

Tijdens het gesprek met mij toonde ze weinig emotie. Pas toen ik haar voorstelde om te gaan testen of haar dates zoenbaar waren, lachte ze en zag ik hoe leuk en aantrekkelijk ze was. Kennelijk raakten haar dates haar niet echt.

De ander merkt het als je niet bij je gevoelens kunt komen. Als jij je afstandelijk gedraagt, dan denkt de ander dat je niet geïnteresseerd bent. Waarom zou hij/zij nog energie steken in een volgende date?

Blijf je alleen hangen in oppervlakkig praten met elkaar en maakt dat niets in je los, dan raad ik je aan om te bedenken of je de ander zoenbaar vindt. Door je alvast in te leven hoe het zou zijn als je zoent, kom je veel dichter bij je gevoel. Natuurlijk vind je (hopelijk) niet iedereen even zoenbaar. Zo vallen al heel wat mogelijke partners af en hoef je dan geen zoenonderzoek te doen in praktijk.

Heb je  daadwerkelijk gezoend, dan weet je heus wel of je de zoen prettig vond, voor herhaling vatbaar, opwindend of dat de zoen je helemaal niets deed. Je merkt dan ook hoe de ander reageert en heel voorzichtig zoent, dat de lippen helemaal bevroren blijven of uitbundig meezoent.
Zoenen is de ultieme test.

De vrouw die ik coachte beloofde mij uitgebreid te gaan zoenen… Mannen jullie zijn gewaarschuwd!

2 reacties op Zoenadvies

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.