2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zonder dip leven

bang voor teleurstellingBang voor teleurstelling, om gekwetst te worden, om verdrietig te worden en daarom is het veiliger om je niet open te stellen. Je weet immers wat je nu hebt. Toch knaagt er af en toe wat. Je ziet dat anderen het wél leuk hebben samen. Soms krijg je de vraag of er al een bijzonder iemand in je leven is. Het zou toch fantastisch zijn als je daar eindelijk stralend JA op kunt zeggen!

Ik raad je aan om uit te kijken naar die dip. Je gaat een keer gekwetst worden, je gaat een keer teleurgesteld worden. Het hoort bij een beginnende relatie. In elke relatie loopt er wel eens iets niet lekker. De mensen die beweren dat dit niet waar is, liegen, zijn het vergeten of één van beiden heeft zich enorm aangepast en cijfert zichzelf weg voor de lieve vrede. Als je elkaar nog niet zo goed kent dan praat je weleens langs elkaar heen. Je begrijpt niet wat de ander bedoelt. Met doorvragen, vertellen wat iets met je doet, uitleggen wat voor jou belangrijk is, dan pas leer je elkaar goed kennen en begrijp je wat een ander belangrijk vindt en waarom.

Misverstanden ontstaan heel snel. Je hebt nu eenmaal niet dezelfde achtergrond, hetzelfde taalgebruik, precies dezelfde humor. Daarom is het zo belangrijk dat je elkaar in de beginfase veel ontmoet. Je moet aan elkaar wennen, elkaar begrijpen. Als het goed is, ontdek je dat dankzij  openstellen en jezelf laten zien je meer binding krijgt. Je begrijpt elkaar beter, je respecteert elkaars grenzen en je kunt elkaar nog blijer maken. Na deze dip voel je je hechter verbonden met elkaar, mits je natuurlijk goed uit de dip weet te komen samen. Loop dus niet meteen weg bij de eerste tekenen van een dipje, maar weet dat die dip komt en nu eenmaal bij deze fase hoort én blijf in gesprek om uit te vogelen wat er aan de hand is.

Je kunt wel bang zijn voor een dip, maar voor én na die dip heb jij het super in je relatie. Het is immers net iets leuker als je een liefdevolle partner in je leven hebt. Blijkt dan toch dat de relatie niet zo geweldig is, dus wel heel veel dipjes en het is niet leuker dan toen je alleen was, dan kunnen jullie beter afscheid nemen van elkaar. Je hebt dan wel een geweldige tijd gehad en wellicht kan je dankzij deze ervaring leren waarom jullie niet zo goed bij elkaar passen.

Wat is jouw ervaring met dipjes?

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.