2012-03-29 header 2 wijnglazen.png
Vind een partner bij wie je jezelf blijft

Zonneschijn

De afgelopen week was het echt zomer wat de temperatuur betreft. Jij hebt vast ook gemerkt dat het zonnetje zich wat vaker liet zien. Heb je er wel van kunnen genieten? Of moest je werken of vond je het veel te warm?

Zonlicht maakt dat we ons prettiger voelen. Dat komt doordat ons lichaam meer endorfine aanmaakt. Daarom willen veel mensen buiten genieten van het zonnetje.

Voel je je prettiger, dan ben je beter in staat om jouw doelen te bereiken. Dit geldt voor zakelijke doelen en ook voor  persoonlijke doelen. Bovendien zoek je eerder andere mensen op. Zo vergroot je dus je kansen op nieuwe vriendschappen en een passende partner. Dus als jij lekker in je vel zit, de endorfines hun werk laat doen, dan word jij het zonnetje in jouw eigen leven.

zonlicht geeft prettig gevoel

In ons  koude kikkerlandje is het helaas niet altijd zo lekker zonnig. Wat kan je eraan doen zodat jij je lekker in je vel voelt?

Ik heb 3 tips voor je:

1. Haal de zon naar je toe

Ga af en toe onder de zonnebank. Dit kunstmatige zonlicht geeft hetzelfde effect.
Bovendien nog gezonder en veiliger ook omdat jij zelf kan bepalen hoeveel zonnebanklicht je krijgt.

2. Haal het effect uit andere bronnen

Fysieke inspanning heeft hetzelfde effect als zonlicht en het is nog gezond ook. Ga bijvoorbeeld wandelen, fietsen of zwemmen. Of doe mee met de activiteiten van IndiviDuo. Hiermee kom je in contact met nieuwe mensen. Of ga naar een sportschool op verschillende dagen en/of tijden, dan kom je nog meer mensen tegen.
Ook bepaalde voedingsstoffen stimuleren de productie van endorfine, chocolade bijvoorbeeld.

3. Zoek de zon op!

Ben je toch wel erg gehecht aan dat lekkere zonnetje?
Wacht dan niet tot de zon naar je toe komt, maar spring zelf in het vliegtuig naar een land met meer kans op zon! Zo verbreed je ook nog eens je horizon.

Zelf vind ik al deze tips goed werken. Ik sport graag, geniet regelmatig van chocola en in de winter ga ik ook af en toe onder de zonnebank. De zon opzoeken doe ik veel minder dan ik graag zou willen.

En jij? Voel jij je anders als het zonnetje schijnt?
Voel jij je prettiger als je regelmatig sport?
Hoe laat jij het zonnetje schijnen in jouw leven?
Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en jouw tips…

1 reactie op Zonneschijn

Jouw reactie

Na het verzenden van je reactie komt deze pas op de website te staan na goedkeuring (om spam te voorkomen).

Vul hier het ontbrekende getal in en verzend daarna je reactie.